Bliv dus med din computer

Skrevet af Ingegerd Kjær Jensen


Tastatur     


Brug af tastaturet

Uanset om du skal skrive et brev eller indtaste numeriske data, skal du primært bruge tastaturet til at indtaste oplysninger på computeren.

Du kan dog også bruge tastaturet til at styre computeren.

Hvis du kender bare nogle få tastaturbaserede kommandoer (instruktioner til computeren), kan du arbejde mere effektivt.

 

Sådan er tasterne arrangeret

Tasterne på tastaturet kan inddeles i flere grupper efter funktion:

  • Skrivetaster (alfanumeriske). Disse taster omfatter de samme bogstaver, tal, tegnsætningstegn og symboler som på en almindelig skrivemaskine

 

  • Kontroltaster. Disse taster bruges enkeltvist eller sammen med andre taster til at udføre bestemte handlinger. De oftest benyttede kontroltaster er CTRL, ALT, Windows logo-tasten Billede af Windows-tasten og ESC.

 

  • Funktionstaster. Funktionstasterne bruges til at udføre bestemte opgaver. Der står F1, F2, F3 osv. op til F12 på disse taster. Funktionaliteten af tasterne varierer fra program til program.

 

  • Navigationstaster. Disse taster bruges til at flytte rundt i dokumenter eller på websider og til at redigere tekst. De omfatter piletasterne, HOME, END, PGUP, PGDN, DELETE og INSERT.

 

  • Numerisk tastatur. Det numeriske tastatur er praktisk til hurtig indtastning af tal. Tasterne er samlet i en gruppe, der ligner en almindelig lommeregner eller regnemaskine.

Sådan er tasterne placeret på et typisk tastatur:

 

 

 

 

 


 

Buy cheap web hosting service where fatcow web hosting review will give you advices and please read bluehost review for more hosting information.

Free Joomla Templates designed by Web Hosting Top